U četvrtak smo proslavili Tijelovo i imali Tijelovsku procesiju. Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u pripremanju i kićenju oltara. Čitačima, obiteljskoj zajednici, neokatekumenima i zajednici Faustinum! Te ostalim sudionicima u procesiji, ministrantima i zboru mladih!

Od sutra započinje ljetni raspored sv. misa nedjeljom u 8, 10 i u 19 sati, a radnim danom samo u 19 sati.

U petak je svetkovina Presv. Srca Isusova. Sv. mise su u 8, 11 i u 19 sati i župno klanjanje. Cijeli dan bit će izloženo Presveto, tako da vas pozivamo na klanjanje i osobnu molitvu!

Nakon večernje sv. mise na svetkovinu Srca Isusova pozivamo sve župljane, a posebno sve članove župnih zajednica na druženje u dvorištu samostana uz mali domjenak.

U subotu je blagdan Bezgrješnog Srca Marijina. Sv. mise će biti u 8 i u 19 sati.

Sveta Potvrda bit će 19. rujna ove godine. Datum je dogovoren na razini dekanata i potvrđen od strane Nadbiskupije!

Dobili smo suglasnost od Nadbiskupije za izradu vitraja. Stoga bismo već sada krenuli u realizaciju. Trebamo uplatiti avans 65.000 kn za nabavu materijala. Svoje priloge možete davati u sakristiji, odnosno u župnom uredu. A dat ćemo izraditi uplatnicu putem koje ćete moći uplaćivati svoje priloge.

Mladi mogu dobiti povrat novca (30 kn) koji su uplatili za susret HKM u Zagrebu koji nije održan.

Ispred crkve možete nabaviti knjigu “Ako mu ti dopustiš ” biografiju jedne od najpoznatijih karmelićanskih svetica i mističarki – Sv. Maravillas od Isusa. Sv. Maravillas je poznata kao osnovateljica brojnih bosonogih Karmela u Španjolskoj, ali i u Indiji, u kojima časne sestre žive po neublaženim pravilima Konstitucija sv. Terezije Avilske. Njezina goruća ljubav prema Kristu očitovala se u ljubavi prema bližnjima i predanju za spasenje duša. Sv. Maravillas izmolila je brojne prošnje onih koji su joj se utjecali.
Cijena knjige iznosi 130 kn, a novac od prodaje knjiga namijenjen je osnivanju Zaklade „Sveta Maravillas od Isusa“, koja će se baviti širenjem apostolata sv. Maravillas i materijalnoj pomoći duhovnim zvanjima i potrebitim klauzurnim samostanima. Knjigu možete kupiti na izlazu iz crkve.

Preporučujemo vam novi broj Glasa Koncila i ostali tisak za lipanj. Izišao je i 2. dio knjige: Živjeti Evanđelje – Božja Riječ za svaki dan, koju isto možete nabaviti.

RASPORED SV. MISA I MISNE NAKANE KROZ TJEDAN

Ponedjeljak, 15. lipnja 2020., svagdan

19,00 † Slavko Čale

Utorak, 16. lipnja 2020., svagdan

19,00 † Rudolf Govorčinović

Srijeda, 17. lipnja 2020., svagdan

19,00 Koletkivne nakane

Četvrtak, 18. lipnja 2020., svagdan

19,00 † Marija i Kristo Čibarić

Petak, 19. lipnja 2020., PRESVETO SRCE ISUSOVO, župno klanjanje

8,00 † Rudolf Govorčinović

11,00 za župljane

19,00 Kolektivne nakane

Subota, 20. lipnja 2020., BEZGJEŠNO SRCE MARIJINO

8,00 † Ljubica Žaja

19,00 † Prenko Glasnović i † Frančesko Tesse

Nedjelja, 21. lipnja 2020., XII NEDJELJA KROZ GODINU

08,00 † iz obitelji Ćurić i Bošnjak

10,00 Za župljane

19,00 † Karlo, Alojz, Alojzija Culi; † Marija Crnojević i † Mijo Pribanić i † Katica Švarc