Biblijsko Molitvena Zajednica „Milosti puna“

Biblijsko Molitvena Zajednica „Milosti puna“ osnovana je 2019. godine na temeljima Marijanske pučke pobožnosti, a na poticaj vjernika koji su se redovito okupljali na Euharistijskom slavlju i molitvenim susretima u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu, te u župi Blažene Djevice Marije Majke Crkve u Trnovčici, gdje i danas zajednica redovito održava svoje susrete. Danas zajednica u Zagrebu broji 30 članova, od kojih 20-ak redovito sudjeluje u tjednim susretima i taj se broj povećava pristupanjem novih članova. Među  prioritete u poslanju zajednice postavljeni su  sljedeći ciljevi: zalaganje i aktivno sudjelovanje u životu župa u kojima djeluju kao duhovna i konkretna podrška župnicima i svećenicima;  promoviranje kršćanskih vrijednosti života;  jačanje i zaštita ljudskog dostojanstva i obitelji; promicanje zajedničkih ciljeva radi upoznavanja Božje riječi i produbljivanje molitvenog života unutar obitelji; promicanje istina Katoličke vjere. Rad BMZ „Milosti puna“ podržavaju mnogi svećenici, od kojih neki i aktivno sudjeluju, te duhovno prate aktivnosti zajednice.

Članovi zajednice tjedno se okupljaju u crkvenim prostorima  radi zajedničkog slušanja i razmatranja nedjeljnih i blagdanskih čitanja, kao odgovorne i radosne pripreme za nedjeljno Euharistijsko slavlje.
Na temelju nedjeljnih misnih čitanja, uče putu molitve, blagoslivljanja i slavljenja Božjeg imena, u konkretnom životnom ambijentu. U skladu sa postavljenim ciljevima,  u zajedništvu sa svećenicima i poštivajući zakone sv. Crkve, posebna se pažnja pridaje osposobljavanju i pripremi članova za pomoć i podršku ljudima na na putu oslobođenja, spasenja, ozdravljenja i svetosti.
Svojim redovitim okupljanjima nastoji se , nadasve razvijati duh zajedništva, sklada i suradnje sa svećenicima i upraviteljima župa izražavajući im poslušnost, odanost i istinsku ljubav.
Još jedan vrlo bitan cilj zajednice je usmjeravati članove da u tjednim susretima, humanitarnim aktivnostima i mnogim drugim konkretnim zalaganjima u društvu, potiču na čuvanje i promoviranje pologa Katoličke vjere, te sakramentalni, liturgijski i evanđeoski život.
Posebna pozornost u djelovanju zajednice usmjerena je na razvijanje sklada i suradnje s drugim zajednicama unutar župe, čuvajući vlastitost svoje karizme, a nadasve poštivajući odluke i smjernice pastoralnog i evangelizacijskog ritma djelovanja u župi što ga župnik određuje i promovira u župnoj zajednici.
U dubokoj vjeri i nadi da ćete u nama prepoznati zajednicu koja će svojim radom i zalaganjem pridonijeti promicanju istina Katoličke vjere i širenju Božje riječi, te uz izraze istinske odanosti, vjernosti i poslušnosti Katoličkoj Crkvi i njenim poglavarima biti u službi svakoga pojedinca, svakoga onoga koji želi u zajedništvu i ljubavi proslavljati Gospodina, pozivamo Vas da nam se pridružite na našim susretima koji se održavaju svake subote u 19:00 sati, nakon večernje svete mise.