CVJETNICA

S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo i propisane mjere – do daljnjega nije moguće okupljanje vjernika u crkvi i slavljenje Obreda Velikog Tjedna s vjernicima. U svezi s tim dobili smo odredba našeg nadbiskupa Kard. Josipa Bozanića s uputama kako ćemo proslaviti Obrede Velikog Tjedna. Prema uputama i dalje da se obredi trebaju do daljnjega obavljati bez naroda…

S obzirom na ovu žalosnu situaciju kada kao vjernici slavimo najveće događaje naše vjere: Kristovu Muku, Smrt i Uskrsnuće – nećemo ih moći proslaviti kako inače doliči da se proslave – sve će biti ograničeno.

Na Veliki Četvrtak samo svećenici s nekoliko ministranta moći će sudjelovati u proslavi Mise Večere Gospodnje…

Na Veliki Petak imat ćemo obred Muke Gospodnje – s klanjanjem križu – bez naroda, s tim da ćete moći od 16 do 20 sati dolaziti u crkvu i jedan po jedan pokloniti se križu bez ljubljenja i bez dodirivanja križa!

Na Veliku Subotu cijeli dan pozivamo vas da dođete kao i inače u crkvu – na osobnu molitvu i klanjanje kod Božjeg Groba. Stariji i bolesni neka ne dolaze. Navečer Vazmeno bdjenje isto neće biti s narodom…

Crkva će kroz tjedan biti otvorena za osobnu molitvu i pobožnost od 17 do 19 sati – ali apeliramo da ipak dolazite što manje – jer u ovom trenutku ne možemo vas pozivati na okupljanja u većem broju. Posebno se ne preporučuje da dolaze stariji, odnosno bolesni. Međutim, oni koji imaju potrebu, mogu doći na neko vrijeme, pomoliti se u crkvi, poštujući propisanu udaljenost od drugih!

Zbog situacije u kojoj se nalazimo i nemogućnosti sudjelovanja na sv. misama preporučujemo vam Božju Riječ i propovijed za svaki dan, koju priprema p. Zvonko, a putem Facebooka župe možete naći link za prijenos sv. mise svaki dan u 10 i u 20 sati. Kao naravno i putem televizije u 10 sati, na prvom programu HRT-a, nedjeljom i svaki dan u 18 sati ili već prema TV rasporedu.

Osim toga u ovim prilikama pozivamo vas na molitvu, post i obraćenje. Krenimo najprije od sebe, a zatim molimo i za našu Domovinu i posebno za one koji su bolesni, kojima je teško, koji su u bilo kojoj potrebi.

Preporučujemo vam katolički tisak koji i dalje primamo i na koji smo pretplaćeni. Stigli su novi brojevi Glasa Koncila i ostali tisak, koji stoji – pa vam preporučujemo – kad dođete u crkvu, danas u nedjelju ili kroz tjedan, možete si nabaviti nove brojeve tiskovina!!

Misne nakane kroz tjedan

Ponedjeljak, 06. travnja 2020., svagdan
10,00 † Ante Šimić
20,00 † Ivka, Rudolf i Jadranka Barberić

Utorak, 07. travnja 2020., svagdan
10,00 † Štefica i Josip Štifter
20,00 † Stipe Udovičić

Srijeda, 08. travnja 2020., svagdan
10,00 dantis
20,00 Kolektivne nakane

Veliki Četvrtak, 09. travnja 2020.

20,00 Misa Večere Gospodnje

Veliki Petak, 10. travnja 2020.

Obred klanjanja križu

Velika Subota, 11. travnja 2020.

Vazmeno bdjenje

Nedjelja, 12. travnja 2020., USKRS
† Ivka, Rudolf i Jadranka Barberić
† iz obitelji Savić i Hudoletnjak
† Stjepan, Franjo, Đurđica i Draga Lončarek i † Stjepan i Milica Bičak