Župne obavijesti za IV Korizmenu nedjelju i misne nakane

Povodom ove situacije zbog opasnosti od širenja korona virusa i kada je gotovo sve obustavljeno ili otkazano dogodilo se i to da su Sv. Mise “ukinute”, odnosno ne mogu se služiti zajedno s narodom.
Većina je tu mjeru prihvatila s razumijevanjem, dok neki smatraju da se moglo naći i drugi način zaštite od širenja tog virusa.
U svakom slučaju, s obizirom na nastalu situaciju i odredbu koja je tim povodom donešena na sjednici HBK – ne možemo je dovoditi u pitanje i smatrati da “mi znamo bolje”…
Svatko je oslobođen sudjelovanja na nedjeljnoj sv. Misi od našeg nadbiskupa kardilana Josipa Bozanića, dok će trajati takvo stanje. Ja se osobno nadam da to neće potrajati kako neki predviđaju još tjednima ili mjesecima.
Stoga molim župljane i sve vjernike da ostanu mirni i prihvate ove mjere i trenutnu situaciju.
To ne znači da su crkve zatvorene i da svećenici više ne služe sv. Mise! Svećenici imaju obvezu služiti sv. Mise, a posebno na nakane koje su već unaprijed naručene i upisane. Vjernici mogu sudjelovati u sv. Misi putem televizije ili na druge načine. Mi ćemo sv. Mise iz crkve prenositi putem Facebooka župe svaki dan u 10 i u 20 sati.
Osim toga, crkva je svaki dan otvorena od 17 do 19 sati za osobnu molitvu vjernika pred Presvetim, poštujući propisanu udaljenost jedni od drugih.

Osim opasnosti od širenja korone viurusa i tog izvanrednog stanja, dogodio se i potres u Zagrebu i širem području. Štete i posljedice su ogromne, kako na obiteljskim kućama, zgradama i stanovima, tako i na mnogim crkvenim objektima. Stradala je Zagrebačka katedrala, bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj, te u našem dekanatu župne crkve u Granešini, Čučerju i Markuševcu, te mnoge druge.

Bogu hvala, na našoj crkvi šteta nije velika. Ispucala je samo žbuka na sastavima između zvonika i crkve – jer je zvonik posebno građen od temelja do vrha od betona – povezan sa zidovima crkve i tu, na sastavima došlo je do pucanja žbuke.

Dragi vjernici, dragi župljani! U ovoj situaciji ostanite mirni i prisebni. To je kušnja u kojoj se trenutno nalazimo i koja će proći. Nalazimo se u korizmenom vremenu i ova situacija poziva nas na još dublju i iskreniju molitvu, pouzdanje u Gospodina! Iskoristimo to vrijeme za osobnu i zajedničku molitvu u svojim obiteljima i osobno obraćenje. Svjesni svoje krhkosti i slabosti predajmo se Gospodinu i stavimo Ga na prvo mjesto u svom životu!

POSEBNA OBAVIJEST

Molimo župljane da od idućeg tjedna, od srijede od 17 do 19 sati donose hranu i potrebštine za potrebite iz župe kojima će članovi karitativne zajednice podijeliti pomoć za Uskrs!

 

MISNE NAKANE KROZ TJEDAN

Ponedjeljak, 23. ožujka 2020., svagdan
10,00 † Ivanka i Ljudevit Galinec
20,00 —

Utorak, 24. ožujka 2020., sv. Katarina Švedska

20,00 † Mate Matić

Srijeda, 25. ožujka 2020., Navještenje Gospodinovo – Blagovijest
10,00 † Dane Rajković
20,00 Kolektivna

Četvrtak, 26. ožujka 2020.,
10,00 Za duševno i tjelesno zdravlje
20,00 † Marijana Gale

Petak, 27. ožujka 2020., svagdan
10,00 Za sretan porod
20,00 Kolektivne nakane

Subota, 28. ožujka 2020., svagdan
10,00 † Zdravko i Ivan Majta
20,00 † Dean Kurelja

Nedjelja, 29. ožujka 2020., V KORIZMENA NEDJELJA
8,00 † Ante, Milica i Franjo Radoš
9,30 † iz obitelji Jakova i Mare Raspudić
18,00 † Tomislav Lučić