Dragi župljani, draga braćo i sestre!

Povodom novonastale situacije zbog opasnosti od širenja korona virusa i odredbi civilnih i crkvenih vlasti do daljenjega nije moguće javno slaviti svete Mise s vjernicima. Mi svećenici slavit ćemo sv. mise svakodnevno i služiti primljene nakane prema rasporedu…
Osim toga, bit ćemo na raspolaganju u bilo kakvim hitnim potrebama i možete nas dobiti putem telefona, za bilo kakva pitanja, odnosno putem e-maila.
U ovoj situaciji posebno su ugroženi stariji ljudi, osamljeni kojima možda treba neka pomoć u dostavljanju hrane ili lijekova. Karitativna zajednica, odnosno volonteri župe mogu se angažirati za pomoć u takvim slučajevima.
Crkva će biti dostupna i otvorena za osobne pobožnosti u vrijeme od 17 do 19 sati.
U nedjelju do podne crkva će također biti otvorena za osobnu molitvu. U ovoj situaciji nadbiskup kard. Josip Bozanić udijelio je dispenzu za sudjelovanje u nedjeljnoj sv. Misi. Time su vjernici oslobođeni redovne obveze sudjelovanja u nedjeljnoj Euharistiji.
Svim župljanima želim da sretno prebrode ovu tešku kušnju i iskoriste vrijeme za osobnu i obitljsku molitvu, post, žrtvu, pomoć ugroženima. Neka vas prati Božji blagoslov i zaštita!

Povodom trenutne situacije ovdje ćete moći naći Riječ Božju i prigodnu homiliju. (U rubrici – Propovijedi)