Ove godine (2018.), u kojoj smo proslavili 25. obljetnicu postojanja župe, napravili smo tim povodom neke radove na crkvi.

Zvonik crkve je nakon gotovo 20 godina vidljivo propao (posivio) i morali smo ići na kompletno novu fasadu. Iz početka, prema savjetu stručnjaka (arhitekta g. Aleksandra Bašića) mislili smo ići na ličenje zvonika, ali se kasnije pokazalo da je fasada potpuno propala, pa to ipak ne bi bilo adekvatno rješenje. Sloj boje bi se nakon nekog vremena zbog slabe podloge vjerojatno ljuštio i otpadao.

Zato je postavljena mrežica na koju je navučeno ljepilo i na to je išao novi sloj fasade. Iz tog razloga radovi su poskupjeli. Grad Zagreb nam je pomogao u iznosu od 97.000 kn u sklopu javnog natječaja za obnovu fasada, prema kojem je župa morala sudjelovati s istim iznosom. Ali, osim toga morali smo ići i na izmjenu prozora u zvoniku, jer su stari, drveni, isto propali.
Osim radova na zvoniku išli smo na ličenje kompletne unutrašnjosti crkve. Nakon nešto više od 10 godina boja je dobila patinu, a mjestimično je zbog vlage i gljivica potamnila. Osim toga, kada su stavljani reljefi, oko njih je samo djelomično zid oličen, do određene visine, tako da je izgledala “šareno”. Iz tog razloga bilo je vrijeme za kompletno novo ličenje unutrašnjosti, svih zidova i stropa.
Prvobitna boja bila je žutog tona, a u savjetu s arhitektom, g. Aleksandrom Bašićem odredili smo novu boju – bijelu (Porzellanweiss). Sada crkva izgleda prostranija, uredna i bolje se ističu postojeći reljefi.
Svekukupno radovi su nas stajali preko 300.000 kn. Zahvaljujemo svim župljanima, darovateljima i Gradu Zagrebu, što smo uspjeli ove radove privesti kraju.

Radove na zvoniku su izvršili Panjević d.o.o. Karla Skočibušića, a ličenje crkve firma Art Color, Luke i Željka Sesvečana iz Trnovčice.

Galerija fotografija