Rješenje za vitraje tražili smo već godinama. I to je bilo najteže, naći pravo rješenje za prozore koji uopće nisu zahvalni za vitraje, jer su podijeljeni u kvadrate, pa je teško bilo kakvu sliku staviti u takve prozore. Imali smo dva prijedloga od akademskog slikara Branimira Dorotića i nisu prihvaćeni, jer je stavljeno puno motiva i likova… Drugi prijedlog je bio sa dehonijanskim srcem u sredini i zrakama preko vitraja akademskog slikara Nenada Voriha. I to rješenje nije prihvaćeno. Zatim imali smo rješenje od akademskog slikara p. Marka Rupnika. Međutim, to je bilo daleko skuplje od sadašnjega i to bi bila slika na staklu zapečena na 1000 stupnjeva (ne staklo u boji, ne bi bili oni klasični vitraji koji su poput mozaika). Ono što smo imali kao ponudu je u stilu koji se ne bi uklapao u crkvu  (istočni, bizantski stil). Zadnja ponuda je bila još od akademskog slikara koji je radio vitraje u Retkovcu i u župi sv. Ivana XXIII akademskog slikara Jeronima Tišljara. Motiv je isto Srce, koje je zbog izgleda prozora podijeljeno na dva dijela… a osim toga boje su pre tamne i prejake.
I na kraju vitraji koje smo na kraju odabrali i koje je potvrdilo župno pastoralno vijeće i NDS je rad akademskog slikara Ante Žaje iz Zaprešića. On je radio i vitraje u novoj crkvu u Zaprešiću. I nađeno je rješenje za prozore kakve imamo. Stil je nenametljiv. Boje su namjerno blage. Stvaraju meditativno ozračje i s vertikalnim linijama poništavaju se horizontalne podjele, zbog oblika prozora koji su takvi kakvi jesu (podijeljeni).
Također je stvar položaja prozora. Prozori nisu u centralnom položaju – iza oltara – nego bočno, sa strane i zato ne mogu odvlačiti pažnju. Osim toga, neki su možda za to da na prozorima budu likovi svetaca. Međutim, zbog toga što su prozori razdijeljeni u kvadrate i bočno postavljeni, nisu prikladni da se na njima stavljaju likovi svetaca. A već također već imamo puno svetaca na reljefima, pa smo zbog toga odustali od toga.
Ima puno razloga zašto je izabrano to rješenje, a ne neko drugo. O tome su odlučivale nadležne osobe, umjetnici, svećenici, pastoralno vijeće, vijeće NDS itd. Ne možemo od toga praviti nekakav referendum. Svakom se sviđa nešto drugo. I stoga smatramo da je ovo najbolje rješenje za prozore na našoj crkvi.