Prvi izvođač bio je dječji župni zbor Sv. Maksimilijana! Njihova prva pjesma Odlučio sam slijediti Krista, uvjerljivo nas i mudro savjetuje da se ne vraćamo onome što nas odvaja od Krista, te da uvijek budemo Njegovi vjerni nasljedovatelji bez obzira što svijet oko nas mislio ili činio.

Druga pjesma: Da mi je biti sunce najbolji je odraz vesele i razigrane djetinje duše! O što sve ne bi dali kad bi svi zajedno u ljubavi sjali – neka se stoga ove dječje želje danas čuju i ožive po svakoj našoj obitelji i cijeloj Crkvi!

Župni zbor mladih nastao je prije nešto više od godinu dana, a njegove članove čine mladi pod vodstvom Zrinke Perić. Oni svojim glasovima obogaćuju župnu nedjeljnu svetu Misu u 11.00 sati. Njihova prva pjesma: Ti si, potiče nas da nikada ne posumnjamo u Ljubav koja  čeka. Jer, kada nas zadese nevolje i misli nam opterete brige, kada padneš u grijeh i ne vidiš izlaza i pomisliš da si posve sam, sjeti se, sjeti se, tvoj Bog, tvoj zaklon je uvijek tu. Na tebi je da ustrajno i s punim povjerenjem slijediš Njegov put jer On će te podići koliko god puta pao i Tvoje će srce, konačno, biti ispunjeno!

Sljedeća pjesma koju su izveli bila je: Princ mira; Svet, svemoguć, dostojanstven, takav je naš Gospodin: Alfa i Omega, Mesija, izbavitelj i prijatelj. Riječi koje najbolje opisuju vladara nad svim vjekovima rese ovu pjesmu!

Zbor mladih Vox Cordis – Glas srca, čine uglavnom studenti i radnička mladež, a svojim vokalnim i instrumentalnim vještinama prate večernju sv. Misu u 18.00 sati pod vodstvom Mateje Grgić i Josipa Lisaka. U našem suvremenom dobu ponekad nam se čini kao da su bitne vrijednosti pale u zaborav. Kao da smo zanemarili da istinski mir i sreća dolaze samo po susretu, i to u molitvi, susretu s našim Najdražim! Stoga, pjesmom Snagom ljubavi tvoje ponovno želimo zavapiti: Približi me, svojom me ljubavlju obnovi, uzmi me u svoje naručje! Neka tako i bude!

Pjesma Isusova krv me oprala iznova nas podsjeća da ima nešto jače od sve tame grijeha, postoji Netko čija krv ispire sve naše slabosti i krivnje. Večeras smo si posvijestili da mi sami ne možemo pobijediti, no s nama je uvijek Onaj tko je iz Ljubavi prema svakom od nas prolio SVOJU krv!

Foto: Ante Radić

Fotografije s održanog koncerta župnih zborova u čast sv. Cecilije