EMZ

KRISTOVA VOJSKA

Kristova vojska je euharistijska molitvena zajedinca mladih, koja se okuplja svake subote navečer u župnoj kapelici. Zajednica djeluje u Trnovčici od ožujka 2019. godine, broji oko dvadeset aktivnih članova koji služe u zajedinci i župi. Zajednica je dio Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom. Cilj Kristove vojske jest produbljivanje odnosa sa živim Bogom putem sakramentalnoga života i zajedništva mladih. Mladi iz zajednice organiziraju susrete za mlade u župi, klanjanja za sve župljane te pomažu u radu s krizmanicima.

Svaku drugu subotu u mjesecu, zajednica organizira otvorene susrete za sve mlade u župi i šire. Na otvorenim susretima gostuju vjernici koji najčešće dijele svoja životna svjedočanstva susreta s Gospodinom. Susret Kristove vojske započinje Misom u 19:30h, zatim slijedi slavljenje, pouka i klanjanje.

Svaku zadnju subotu u mjesecu, zajednica ogranizira animirano klanjanje (21h-22h) za sve župljane, a u nastavku jest cjelonoćno bdjenje za Domovinu (22-8h). Upisne liste za bdjenje nalaze se u sakristiji, župljani se mogu upisati tjedan dana prije bdjenja, odnosno nakon svake svete Mise. Prijave se mogu izvršiti i putem internet obrasca koji se nalazi na facebook stranici.

Zajednica organizira projekt pod nazivom „Molitvene šestorke“. To je duhovni program askeze, molitve i zajedništva, kojemu je cilj približiti mlade sakramentalnom i molitvenom životu, te pripremiti srca za dolazak Gospodina. Program je otvoren dva puta godišnje, u predbožićno i preduskrsno vrijeme.

Duhovnik: pater Marko Šop

E-mail: kristovavojska@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/kristovavojska/

Instagram: https://www.instagram.com/kristovavojska/